1 (3)

Rēzeknes sākumskolas 4.a un 4.d klases skolēni muzejpedagoģiskajā programmā “Satikšanās Rozes pilsētā”

Rēzeknes sākumskolas 4.a un 4.d klases skolēni 2020.gada 14.oktobrī iniciatīvas „Latvijas skolas soma” ietvaros Latgales Kultūrvēstures muzejā apmeklēja muzejpedagoģisko programmu “Satikšanās Rozes pilsētā.”

Satikšanās sākās Latgales Kultūrvēstures muzejā, kur skolēni ekspozīcijā “Rēzekne laikmetu griežos” varēja apskatīt priekšmetus, kas stāsta par Rēzeknes septiņu gadsimtu vēsturi un kur var rast atbildi jautājumam „Kas ir Roze?”. Programmas otrajā daļā izbraucienā (ar grupas transportu) skolēni iepazina Rēzekni no cita skatupunkta – kādas pārmaiņas laika gaitā piedzīvojusi septiņu pakalnu pilsēta, kā senatnīgais mijas ar mūsdienīgo.

Rēzeknes sākumskolas skolēni atzīsts, ka uzzināja par Rēzeknes pilsētas vēsturi, kā radies pilsētas vārds, ar interesi noklausījās teiku par trīs māsām – Rozi, Lūciju un Mariju. Par godu Rozei nosauca Rēzekni, par godu Lūcijai – Ludzu un par godu Marijai – Viļaku.

Pēc muzejā dzirdētās informācijas skolēni devās izzinošā ekskursijā pa pilsētu. Apskatīja svarīgus objektus, kas ir nozīmīgi Rēzeknes pilsētai – piemineklis “Latgales Kongresam – 100”, senās pilsētas šaurās ieliņas un senatnīgās ēkas, uzzināja par vēstures liecībām, kā arī pie Rēzeknes pilsdrupām skolēniem interesants un izzinošs likās stāsts par pilsētas attīstību un veidošanos.

Paldies Latgales Kultūrvēstures muzeja muzejpedagogam  par izzinošu, interesantu muzejpedagoģisko nodarbību!

Foto galerija Attēlu rezultāti vaicājumam “emoji camera black and white”

Rēzeknes sākumskolas
bibliotekāre/ skolotāja Inta Lāce